Stephanie Van Mechelen

De liefde voor je huis levendig houden? Dat doe je door er af en toe eens iets in te veranderen. Heb je je woonkamer heringericht, dan is het belangrijk om ook je deuren aan te pakken. Evolueert de ruimte bijvoorbeeld van een landelijke naar een moderne look, maar de binnendeuren niet, dan krijg je een stijlclash. De oplossing? Je oude deuren een fris laagje verf geven. Maar daarmee is de kous nog niet af. Ook het beslag verdient de nodige aandacht. Lees onze tips en alles loopt op (verf)rolletjes.

Een simpel stappenplan voor opgefriste binnendeuren

Je binnendeuren in een nieuw jasje steken hoeft niet moeilijk te zijn. Zoals de meeste klusjes staat of valt deze taak met de voorbereiding. Pak het slim aan:

  • Licht de deur uit zijn scharnieren. Begin bij het onderste scharnier om te voorkomen dat de deur kantelt en het onderste scharnier verwringt.
  • Verwijder al het deurbeslag en eventuele ventilatieroosters.
    Schuur de deur lichtjes op. Neem ze hiervoor mee naar buiten. Het fijne stof wil je niet nog maanden later tussen je dessertbordjes of onderlakens terugvinden.
  • Een verfroller werkt het makkelijkst. Trek telkens een aantal verticale strepen en rol die zo snel mogelijk horizontaal uit.

Nieuwe binnendeuren, nieuw deurbeslag

Gemma Dauby

Wil je het geheel afmaken? Nieuw deurbeslag mag dan niet ontbreken! Je kluskunsten springen eens zo hard in het oog met een opvallende klinkkeuze, zoals de Gemma. Gaf je je binnendeur een neutrale kleur, dan is dit het uitgelezen moment om te spelen met groene, roze of blauwe accenten. Laat die tinten terugkomen in je accessoires om een mooi geheel te creƫren. Een groene Gemma komt bijvoorbeeld perfect tot zijn recht in het gezelschap van een hippe cactus of een romantisch vijgenboompje. Verder geven ook kussens, kaarsen en fotokaders kleur aan je interieur.

Welke verf is het beste om binnendeuren te schilderen?

De opties voor binnendeuren zijn matte, halfmatte (satin of satijn) of hoogglansverf. Die laatste variant is sterk en trekt minder stof aan. Let er alleen op dat je hem niet voor te grote deuren gebruikt. Dan kunnen er hinderlijke lichtweerkaatsingen ontstaan. Ook met het type verf kun je rekening houden bij de keuze van je beslag. Matte verf contrasteert prachtig met een strakke, glanzende klink in chroom of brons, terwijl mat deurbeslag net mooi afsteekt tegen hoogglansverf. Alles kan!


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP