Stephanie Van Mechelen

Ben je op zoek naar authentiek deurbeslag, maar weet je nog niet precies welk materiaal je wil kiezen? Wat dacht je van Ruw Brons? Daarmee zit je gegarandeerd goed. Dit materiaal is oerdegelijk en straalt een pure klasse uit.

Legering van koper en tin

Dauby Pure PBU45 Raw Bronze

Materialen zoals messing en gietijzer zijn gemeengoed in de wereld van het deurbeslag, maar brons is minder voor de hand liggend. Nochtans is dit een bijzonder fraai materiaal dat een krachtige uitstraling heeft. Brons is een legering van koper en tin, waarbij het gehalte tin kan variëren van tien tot dertig procent. Het materiaal heeft een roodachtige tot gele kleur, afhankelijk van het tingehalte.

Al van oudsher (denk aan de bronstijd) wordt brons gebruikt om allerlei voorwerpen te vervaardigen: van kruiken tot standbeelden en klokken – de lijst is eindeloos. Ook voor deurbeslag met een retrolook is brons een uitstekende keuze.

Gegoten in zandmallen

Het bronzen deurbeslag van Dauby wordt nog vervaardigd via de authentieke technieken van weleer. Het gesmolten metaal wordt gegoten in zandmallen. Deze techniek, die dateert van ongeveer 3.000 voor Christus, zorgt ervoor dat elk stuk uniek is. Na het ontvormen worden de gietresten verwijderd in een trommel.

De meest pure vorm van brons

Brons wordt meestal gepolijst, maar bij deurbeslag in Ruw Brons wordt dat bewust niet gedaan. Op die manier krijgt het materiaal van meet af aan zijn pure, levendige look. Installeer je thuis dergelijk deurbeslag, dan zal het brons na verloop van tijd vanzelf gepolijst worden, louter door het gebruik. Niet alleen zorgt dat voor een fraaie, natuurlijke verwering, het maakt dit soort deurbeslag ook volledig onderhoudsvrij.

Daarnaast zorgen omgevingsfactoren zoals de luchtvochtigheid ervoor dat het materiaal na verloop van tijd een donkerdere, warmere kleur krijgt. Een fascinerend proces!

Kiezen voor Ruw Brons

Ben je geïntrigeerd geraakt door dit opmerkelijke materiaal? Neem dan zeker een kijkje in onze collectie retro deurbeslag. Je vindt er heel wat verschillende modellen in Ruw Brons.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP