Stephanie Van Mechelen

Hoewel je zeker begrip kunt opbrengen voor mensen die hun hele huis in retrostijl willen inrichten, mag het voor jou gerust allemaal wat moderner zijn. Je volgt de trends op de voet en bent helemaal te vinden voor een op-en-top eigentijds interieur. De sleutel tot succes? Een inrichting die de ruimte op zích in de kijker zet, waardoor je individuele spullen versmelten tot een mooi geheel. Dat zo’n interieur niet compleet is zonder eigentijds deur- en meubelbeslag, spreekt voor zich.

Minimalistisch, maar zonder koud en kil te zijn

Moderne interieurs worden weleens als koud en kil bestempeld. Jij weet wel beter! De eigentijdse interieurs die vandaag hoge toppen scheren, zijn minimalistisch, maar toch comfortabel en uitnodigend. Ze springen spaarzaam om met spullen – rommel is uiteraard uit den boze – en stelen de show met strakke lijnen en goedgekozen kleuren. Zwart en wit blijven ‘winners’, maar vandaag mag daar ook gerust een opvallend accent tegenover staan. Hoe je dat accent invult, kies je uiteraard zelf: met felgekleurde objecten, deurklinken of zelfs muren.

Texturen en materialen: speels in de details

In een eigentijds interieur combineer je geen blauwe satijnen voetenbankjes met blankhouten tafels, roodlederen zetels en porseleinen vazen. Maar dat betekent niet dat je niet met texturen en materialen mag spelen. Zolang je het kleurenpalet beperkt houdt, kun je heel wat kanten uit. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om enkele ruwe bakstenen of koperen leidingen zichtbaar te laten, en te kiezen voor statement deurklinken in ruw brons? Ook jute, wol en zijde brengen de nodige warmte in een modern interieur.

Geen tierlantijntjes, please

Eigentijds meubilair wordt gekenmerkt door eenvoud en elegantie. Zachte, geometrische vormen zijn een must, terwijl niet-essentiële elementen je moderne look meteen afzwakken. Decoratie of tierlantijntjes, zoals houtsnijwerk in de kasten of kwastjes aan zetels of tapijten? Niet doen! En wat voor je meubels geldt, geldt ook voor je meubelbeslag. Te krullerige of zwierige handgrepen en deurklinken vervang je beter door hun strakkere tegenhangers.


Dit bericht werd vertaald met de steun van Flanders investment & trade
TOP